Kasapäin dollareita

Valuuttaa päätimme vaihtaa etukäteen, jotta sitä on heti kun maahan saavutaan. Päädyimme tilaamaan dollarit oman pankkimme kautta, mm. helppouden, melko hyvän kurssin ja edullisen toimitusmaksun vuoksi . Tilaus tehtiin sunnuntaina, onneksi oli arkipäiviä sopivasti, eli 4 arkipäivää oli toimitus pankkiin. Olisihan ne kentälläkin ehtinyt ottaa, mutta halusin jo vähän hypistellä dollareita etukäteen.

10-6

Täytyy sanoa, että yhtä isänmaallista valuuttaa en ole nähnyt sitten Suomen markan. Seteleitä kuvittaa Amerikan historian suuret merkkihenkilöt kuten Abraham Lincoln ja Benjamin Franklin. Kääntöpuolelta löytyy historian merkittäviä rakennuksia kuten US Capitol, Valkoinen talo ja tietenkin Philadelphiassa sijaitseva The Independence Hall, jossa on aikoinaan hyväksytty Yhdysvaltain itsenäisyysjulistus 4. heinäkuuta vuonna 1776.

10-7

Valittiin suurimmaks osaksi $20 seteleitä, koska mitä hieman lueskelin, voi monessakin paikkaa olla suurin hyväksytty seteli joita ottavat vastaan. Onhan se muutenkin sopiva tilanteisiin, ei liian pieni, eikä liian suuri.

En ota tavaksi laittaa youtube videoita, mutta kyllähän aihe on vahvasti jenkki artistien sanoituksissa läsnä edelleen.