Matkabudjetti

Matkabudjetin laatiminen onkin hieman hankalampaa tai ainakin siinä pysyminen. 🙂
Pysymme hetken budjetissa, mutta sitten heräteostot ja muut yleensä hyvin nopeasti vie mennessään ja sekoittaa budjettia. Tähän kuitenkin pitänee varautua vielä omalla varakassalla, kun asian tiedostaa tässä vaiheessa.

Jonkinlaista kirjaa kuitenkin suurimmista menoista on tarkoitus pitää. Raakabudjettikin on laadittuna, alla siitä ympyrä. Matkabudjetti noin 10 000 euroa kahdelta aikuiselta henkilöltä. Nopeasti huomaa, että majoitus ja ruokailu / tarvikkeet vievät yli 2/3 osaa budjetista.

Majoituksen keskihinnaksi arvioimme noin 115 euroa ja yöpymisiä reissulle kertyy 28 yötä. Keskihinta hieman ehkä ylä-kanttiin, mutta toisaalta taas reittimme menee isompien kaupunkien läpi, joissa majoitumme ja New York Cityn neljän yön majoitus melko hyvässä hotellissa lohkaisi jo noin tuhat euroa, mikä nostaa keskihintaa.

budjetti

Viime elokuussa hankimme perheeseen American Expressin oikeastaan ihan lentojen, hotellien ja auton vuokrausta varten. Se on osoittautunut hyväksi valinnaksi muutenkin ihan arkisiin ostoksiin.

Nyt USA matkalle varsikin idea on, että käytämme Amexia pääsääntöisenä korttina ja maksamme sieltä lähes kaiken. On helpompi katsoa mitä on ostanut vaikka jälkikäteenkin. Käteistä varaamme myös niin, että sitä on sopivasti koko ajan saatavilla tippeihin, tiemaksuihin tai mihin nyt ikinä tarvitseekaan. Varana on molempien omat Debit -korttit, mikäli Amex ei nyt kävisi sen omassa kotimaassaan!

Reissun jälkeen tulee tietenkin postaus, että miten kulut sitten loppujen lopuksi jakautui ja pysyttiinkö budjetissa.

2 kommenttia artikkeliin ”Matkabudjetti”

  1. tänään juttelin yhden tutun kanssa (on asunut jenkeissä) auton vuokraamisesta ja siitä, että siellä saattaa olla halvempi ostaa auto. ootko selvittänyt? itselläni kanssa joskus tulevaisuudessa haaveena lähteä reissamaan samoille suunnille! mutta pitää odottaa vielä muutama vuosi, että lapsi vähän isompi.

    1. No ei me oikeestaan tutkittu. Vuokrat aika edullisia kuitenkin, maksettiin isosta SUV katumaasturista 1100 eur + jättömaksu toiseen osavaltioon 300 eur. Tosin tämä oli Budgetin joku kamppis.
      Olisihan sen auton saanut edullisemminkin, alemmasta luokasta, mutta haluttiin satsata vähän isompaan autoon.

Kommentointi on suljettu.