Rock City & Ruby Falls @Chattanooga, TN

Ryhtiliike tänne blogin puolelle! Pyyntöjä uusista kuvista on tullut, joten vastataan toiveeseen.

Käydäänpä kiinni mitä Chattanooga tarjosi. Tämä pieni (170 000  tuhannen) asukkaan kaupunki on yleisilmeeltään kohtuu karuhko, historiassa näkyi vahvasti teollistumisen aikainen meininki. Tämän piti olla meille sellainen pysähdyspaikka yöksi, josta jatkaisimme matkaa Atlantaan pikaisesti, mutta taisi pari yötä vierähtää, kun tekemistä löytyi.

Rock City ja Ruby Falls ovat ne päänähtävyydet, olihan ne hienoja paikkoja. Kuvat pienen tekstin kera alla.

blogi-3

Rock Cityssä oli tosiaan huikeat maisemat itse tasanteelta, sinne päästäkseen oli kuitenkin sellainen omanlainen polku, jossa kulkija näki jos jonkinmoista kivimuodostelmia.blogi-9

blogi

 

blogi-4

See Seven States – Juurikin kirkkaana päivänä näkyvyys oli todella kauas ja ilmeisesti tosiaan näkymät seitsemään osavaltioon. Oikealta vasemmalle Tennesee, Kentucky, North Carolina, South Carolina, Georgia ja Alabama.

blogi-5

Rock City ja Ruby Falls ovat tosiaan melko lähekkäin ja suositan ehdottomasti menemään aamulla hyvissä ajoin Rock Cityyn ja Ruby Fallsilla pääset hellettä pakoon maanalle. Kyllä, luit oikein maanalainen vesiputous ja vielä melko iso sellainen.

blogi-7

Ohjattu kierros vie joukon ihmisiä hissillä  noin 1100ft (340 metriä) syvyyteen, josta matka itse putouksille alkaa. Käytävät siellä ovat melko matalia, ahtaita ja kosteita. Opas selittää historiaa ja kivimuodostelmia voi ihmetellä matkalla.

Itse putous laskee noin 50 metrin korkeudesta sellaiseen ”altaaseen”, kukaan ei tiedä mistä vesi tulee tai varmuutta minne se laskee. Luultavasti kuitenkin Tennessee jokeen vesi päätyy.

blogi-6