USA matkareitti

Intoa puhkuen on kirjoja luettu ja netistä fiilistelty kohteita missä halutaan käydä ja mitä tehdä. Ehkä jo pikku hiljaa myös reitti alkaa muodostumaan.

On tietyllä tapaa hankala hahmottaa karttojen perusteella, että kuinka kauaksi ehdit vaikkapa noin kolmessa viikossa. Tietysti monta tekijää, jotka vaikuttavat tähän, kuten  ruuhkat, paljonko jaksat ajaa päivässä, kuinka monta ajopäivää ja kuinka pitkään viihtyy kussakin paikassa.

Matkareitti

Linkki Google Mapsiin

Ekstra lenkki tulee, kun päätettiin ajaa suoraan Nykistä Niagra Falls:in -putouksia ihmettelemään. Vasta sieltä lähdemme laskeutumaan kohti Washington DC:tä. Matka on yksi pisimpiä ajettavia, joten matkalla pitänee pysähtyä yöksi jonnekin. Hieman hampaankolossa, että Philadelphia jää luultavasti välistä.

Virginia Beachiltä matkaamme Ashevilleen tarkoituksena tustua hieman Blue Ridge Parkway:hin. Tämä on toinen pitkä ajomatka, jonka väliin vielä keksittävä joku välimesta mihin pysähtyä.  Muita kohteita voi avata myöhemmin.

Luekiessamme muiden roadtrippeistä on hieman kauhistelu, miten vaikka alle kahden viikon reissulla ajetaan jopa yli 5000 kilometriä. Siinä todellakin olet road tripillä. Tietysti nämä olivat hyvin tarkkaan suunniteltuja reissuja, lyhyet pysähdykset isoissakin kaupungeissa, motellit ja kaikki buukattuna valmiiksi yms. Tämä loi ehkä pientä ahdistusta meihin, että miten emme ”ehdi” kauemmaksi kuin NYC-Miami väli ja matkaa kertyy noin 4 500 kilometriä.

Toisaalta huomasi, että jokainen reissu on omanlaisensa, pitäisi olla luottoa omaan suunnitelmaan, löytää ne omat jutut mitä haluaa tehdä ja kokea.

Pitkä teksti – vähän kuvia! Tätähän tämä vielä on! 🙂

Yksi kommentti artikkeliin ”USA matkareitti”

Kommentointi on suljettu.